کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان

کفپوش

 

کفپوش های اپوکسی و پلی یورتان

 

این شرکت یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کفپوش اپوکسی و پلی یورتان در کشور بوده است
عمده شرکتهای اجرائی که خوشبختانه هم اکنون به جرگه تولید کننده پیوسته اند ،از این شرکت ، مواد کفپوش را تامین ودر عمده صنایع دارو سازی وآرایشی وبهداشتی وغذائی،صنایع نفت وگاز وپتروشیمی،صنایع برق وفولاد ومس ودر بخش های خصوصی اجرا نموده اند . مدیریت فنی شرکت با عنایت به گسترش و افزایش وسیع مصرف کفپوش ها در آینده ، لازم دید آئین نامه ها ودستورالعمل هایی را تدوین تا مقدمات استاندارد سازی کفپوش ها در سازمان استاندارد ملی ایران مصوب گردد ،که البته با استقبال مواجه نشد ..

برای دریافت اطلاعات فنی بیشتر با واحد مهندسی فروش تماس بگیرید.

مزایای کفپوش اپوکسی

  • این محصول به راحتی شسته می شود و قابلیت شستشو با تعداد دفعات بالا را دارد.
  • به صورت کفپوش اپوکسی دو بعدی و سه بعدی قابل اجرا است.
  • سطحی صاف، یکدست، براق در فضا ایجاد می کند و به طور قابل ملاحظه ای روشنایی فضا را افزایش می دهد.
  • در شرایط محیطی مختلف دوام و استحکام بالایی دارد.
  • قادر به تحمل ترافیک سنگین و مداوم است.
  • چسبندگی بالایی دارد.
  • در برابر اسید ها و باز ها مقاوم است.
  • بدون نیاز به طرح و تجهیزات خاص قابلیت اجرای بسیار آسان دارد.
  • در کف فضا یکپارچگی ایجاد می کند.
  • در برابر حریق مقاوم است.
  • در برابر نفوذ آب و نفت مقاوم است.
  • یک سطح بدون درز ایجاد می کند که سالیان دراز قابل کاربری است.
  • یک سطح مقاوم در برابر مواد شیمیایی ایجاد می کند لذا برای کارخانه های تولیدی مناسب است.
  • نیاز به هیچ نگهداری و مراقبت خاصی ندارد.
  • این محصول ایمن وغیر سمی است و تا کنون هیچ گونه اثر مخربی از مواد شیمیایی موجود در آن دیده نشده است.
  • عایق الکتریکی است.
  • خاصیت ضد باکتریایی دارد.
  • مقاومت کف های بتنی در برابر فرسایش و تخریب را افزایش می دهد.
  • قابل ترمیم می باشد.
انواع

انواع کفپوش اپوکسی به لحاظ صنعتی

انواع مختلفی از پوشش های اپوکسی که جهت اجرا قابل انتخاب می باشند، وجود دارد. لذا سوالی که مطرح می شود این است: چگونه می توان تعیین کرد که کدام یک از کفپوش های اپوکسی برای یک کاربری خاص مناسب است؟
کفپوش اپوکسی بیمارستان
نوع خاصی از این کفپوش ها که خاصیت ضد باکتری دارند بایستی در فضای بیمارستان اجرا شود.
کفپوش اپوکسی پارکینگ
نوع خاصی از کفپوش که مقاومت بیشتری در برابر فشار در ترافیک بالا و رفت و آمد زیاد دارد بایستی اعمال شود.
کفپوش اپوکسی ضد خش
در مواردی که نیاز به سطحی مقاوم در برابر خراشیدگی باشد از این کفپوش استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی ضد جرقه یا آنتی استاتیک
این نوع خاص اپوکسی جریان الکتریسیته را از خود عبور داده و مانع از تولید جرقه می شود لذا در انبار های مهمات و نگهداری مواد منفجره مناسب است.
کفپوش اپوکسی ورزشی
در فضاهای ورزشی که نیاز به سطحی ضد اصطکاک، مقاوم در برابر سور خوردگی، ضربه و باز تابش نور است از این نوع خاص اپوکسی استفاده می شود.
کفپوش اپوکسی ضد اسیدی
این نوع خاص کفپوش در برابر عوامل اسیدی و شیمیایی بسیار مقاوم است، لذا در کارخانجات مواد شیمیایی قابل کاربرد است.

اجرا

 نحوه اجرای کفپوش اپوکسی دو بعدی

این مرحله به جهت اجرای پوششی با بالاترین کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است. پوشش اپوکسی نیازمند سطحی تمیز و قدری متخلخل دارد تا به درستی اجرا شود. سطح بایستی از انواع آلودگی، گرد و غبار، نمک و رسوبات پاکسازی شود و زبری مناسبی روی آن اعمال شود. این پوشش ممکن است بر روی یک سطح بتنی صیقلی قابل اجرا نباشد.

در صورتی که بتن یا هر سطح دیگری که پوشش روی آن اجرا می شود از زبری کافی برخوردار نباشند با استفاده از دستگاه مخصوص ساب بتن، زبری مورد نظر در کف اعمال می شود. کفپوش اپوکسی بایستی بر روی سطوح پایدار اجرا شود لذا کلیه نواحی سست و لق روی کف با استفاده از چکش یا گریندر حذف شوند.
در صورت وجود چربی ها مانند روغن، گریس، پلاستر ها و سایر مواد اسیدی و قلیایی، سطح بتن با استفاده از روش های مکانیکی و شیمیایی جرم زدایی و چربی زدایی می شود. پس از این مرحله در صورت نیاز سطح توسط گروت اپوکسی (ماده ای ترکیبی جهت تعمیر و پوشش سطح آسیب دیده) لکه گیری می شود. در چنین شرایطی یک سطح پلیمری صاف فراهم می آید که چسبندگی لازم با اپوکسی را دارا است.
قدرت مکانیکی کف به لحاظ دارا بودن حداقل مقاومت فشاری و کششی مورد بررسی قرار می گیرد. رطوبت کف جهت اجرای اپوکسی نبایستی از ۴.۵ درصد بیشتر باشد. قبل از شروع به اجرای کار از دمای محیط اطمینان حاصل کنید. دمای مطلوب برای اجرای اپوکسی ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. اگر اپوکسی در دمای نامناسب اجرا شود ممکن است اپوکسی حباب شده و از سطح کنده شود.
پوشش اپوکسی بسته به نوع محصول نیازمند یک لایه پرایمر (لایه ای که در زیر لایه اصلی قرار می گیرد) و یک لایه نهایی (لایه ای که در انتهای کار روی کفپوش قرار می گیرد) است. لایه پرایمر این اطمینان را ایجاد می کند که پوشش اپوکسی با ضریب اطمینان بالا به کف متصل شود.
پرایمر درست همانند رنگ های ساختمانی اعمال می شود و چند ساعت قبل از شروع اجرای کف اعمال می شود. جهت اجرای پرایمر سطح را با لایه نازک آب بپوشانید سپس با استفاده از یک رولر رنگ پرایمر را روی کل سطح بریزید و اجازه دهید پرایمر خشک شود سپس لایه رزین اپوکسی روی سطح اعمال شود.
اپوکسی یک مایع تشکیل شده از دو جزء است (رزین و هادرنر)، که قبل از اجرا با یکدیگر ترکیب می شوند. به محض ترکیب این دو مایع با یکدیگر طی زمانی محدود (۳۰ دقیقه) و تا قبل از سخت شدن اپوکسی می توان کار اجرایی کف را به پایان رساند.
لایه نهایی نیز همانند پرایمر اعمال می شود با این تفاوت که نیازی به خیس کردن سطح نمی باشد.
نکته: جهت ایجاد استحکام حد اکثر در کف می توان پس از اجرای پرایمر یک لایه میانی با استفاده از الیاف پلیمری فایبرگلاس بر روی کلیه درزهای اجرایی و انبساط اعمال نمود. این مرحله اختیاری است.

اجرا

نحوه اجرای کفپوش اپوکسی سه بعدی

 

کفپوش های اپوکسی که به صورت سه بعدی نیز قابل اجرا می باشند بیشتر در منازل، رستوران ها و هتل ها کاربرد دارد. جهت اجرای این نوع کف سازی ابتدا تصویر مناسبی انتخاب می شود و پس از اعمال ویرایش های لازم توسط دستگاه پرینتر چاپ می شود.

تصویر چاپ شده در محل برش داده شده و به کف چسبانده می شود و سپس با لایه نازکی از رزین اپوکسی شفاف پوشانده می شود.

کفپوش پلی یورتان با ویژگی انعطاف پذیری و کشسانی بالا و مقاومت نوری مناسب، پوششی بی رقیب در محیط های دارای تنش سطحی، محیط های ورزشی و غیرمسقف هستند.

یورتان ها در یک واکنش افزایشی پلی اُل ها و پلی ایزوسیانات ها به دست می آیند. ایزوسیانات ها به عنوان هاردنر عمل می کنند. با توجه به اینکه انواع رزین های پلی اُل و انواع سخت کننده پلی ایزوسیانات وجود دارد پس می توان از ترکیب آن ها، انواع پوشش های بر پایه رزین های پلی یورتان به دست آورد که طبعاً خواص متنوعی خواهد داشت. با استفاده از انواع فیلرها و افزودنی ها و پلاستیک ها نیز می توان تغییرات عمده ای در پلی یورتان ها ایجاد نمود و یا به عبارت دیگر خواص آن ها را بهبود بخشید.

مزایای کفپوش پلی یورتان

– انعطاف پذیری قابل توجه و دفع فشار سازه کف در اثر انبساط و انفباض آن که نهایتاً از ایجاد ترک های احتمالی جلوگیری می نماید.
– مقاومت قابل توجه در برابر ایجاد خط و خش پذیری سطح در اثر بهره برداری
– کاهش تبعات برخورد اجسام و یا ورزشکاران و جلوگیری از آسیب دیدگی های احتمالی
– مقاومت و حفظ ساختار رنگی کفپوش در معرض نور خورشید uv

کاربردهای کفپوش پلی یورتان

پلی یورتان ها می توانند به عنوان یک کفپوش یا یک روکش، کف های ساختمانی که هر روز بر روی آن راه میرویم را با دوام تر، نگهداری آن را آسان تر و زیبا و دل انگیزتر کنند. همچنین راحتی و پشتیبانی بیشتری را ایجاد کنند و میتوانند سروصدای محیط را کاهش دهند. از پلی یورتان برای روکش های کف ساختمان، از موزاییک و سنگ گرفته تا سیمان استفاده می شود. این لایه ی محافظ در برابر سایش و حلال ها مقاوم بوده و تمیزکردن آن راحت است. در واقع به کمک کفپوش پلی یورتان می توان یک سطح قدیمی را اصلاح کرد تا دوباره تازه به نظر برسد.

علاوه بر این کفپوش پلی یورتان، یک کفپوش ایده آل است که در اثر نور خورشید آسیب نمی‌‌بیند! اجرای کفپوش اپوکسی معمولی در محیطی که در معرض نور آفتاب است، مناسب نیست؛ زیرا خورشید باعث زرد شدن و گچی شدن پوشش می شود.

کفپوش پلی یورتان یک پوشش پلی یورتان آلیفاتیک است که برای محافظت از سطح در محیط بیرونی مناسب است. خواص الاستیک پلی یورتان، آن را به راه حلی ایده آل برای جلوگیری از ترک و رسیدن به یک پوشش ضدآب در کاربردهای مختلف تبدیل کرده است.

 

ترکیبات شیمیایی پوشش پلی یورتان، استفاده از این پوشش را در محل های پر تردد و ترافیک سنگین وسایل نقلیه مناسب کرده است.

انواع کفپوش پلی یورتان

 کفپوش پلی یورتان صنعتی: این کفپوش مناسب محیط های صنعتی، پارکینگ ها و … می باشد که علاوه بر مقاومت در برابر ایجاد خش، تحرکات ساختمان که موجب ایجاد ترک در بستر می گردد را نیز دفع می نماید.

– کفپوش پلی یورتان ورزشی: با خاصیت انعطاف پذیری قابل توجه و ضخامت بالا موجبات دفع خطر آسیب دیدگی ورزشکاران را فراهم می نماید.

– کفپوش پلی یورتان UV: این کفپوش متناسب با محیط های غیر مسقف و در معرض نورخورشید طراحی گردیده و طول عمر قابل توجهی دارد.

مزایای کفپوش پلی یورتان UV

کفپوش پلی یورتان UV مزایای منحصر به فردی برای استفاده در محیط غیر مسقف دارند که از آن جمله می-توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. پایداری UV:

پلی یورتان ها مقاومت بالایی در برابر اشعه ماوراء بنفش دارند. این پوشش برای استفاده در محیط های خارجی مناسب است و تغییر رنگ نمی دهد. هنگامی که پلی یورتان به عنوان پوشش نهایی(لاک بی رنگ) بر روی لایه اپوکسی مورد استفاده قرار می گیرد، از اپوکسی در برابر زرد شدن با گذشت زمان محافظت می کند.

۲. مقاومت در برابر مواد شیمیایی:

پلی یورتان ها در برابر طیف وسیع و غلظت های گوناگونی از مواد شیمیایی مقاوم هستند.

۳. افزایش مقاومت در برابر ضربه و سایش:

پلی یورتان ها در برابر ضربه و سایش مقاومت بسیار عالی از خود نشان می دهند، و چهار برابر طول عمر بیشتری نسبت به کفپوش اپوکسی دارند.

۴. لایه رویه:

لایه نهایی یا رویه پلی یورتان می تواند مات، نیمه براق و یا براق باشد. همچنین می توان انواع افزودنی های دلخواه و ایمنی را به رزین رویه افزود و خواص مطلوب را به دست آورد.

کفپوش پلی اورتان سالن ورزشی

سه ویژگی برتر و متمایزکننده رزین های پلی یورتان عبارت است از:

۱. اتصال خوب به بتن

پلی یورتان ها به شرط آنکه بستر بتونی بطور صحیح برای اعمال پوشش آماده باشد و کیورینگ تایم بتن بطور کامل انجام شده باشد و هیچ گونه رطوبتی در خود بتن و یا لایه های زیرین بتن وجود نداشته باشد ، اتصال مکانیکی بسیار عالی به سطح بتن دارند. این سیستم پایه (شامل پرایمر و لایه میانی)، بستری مناسب برای اجرای و چسبندگی لایه نهایی و یا رویه را فراهم می کند. مجموعه این سیستم پوششی سه لایه، پیوند خوبی درست به اندازه چسبندگی لایه اولیه به بستر بتونی دارند. البته آماده بودن سطح بتن و زیرسازی مناسب بخش مهمی از برقراری پیوند و چسبندگی قوی است. آماده سازی بتن با ابزار و روش های مکانیکی مانند ساب زدن و کف سابی سایشی یا به کمک سنگ الماسه توصیه می شود.

۲. ضخامت

به طور معمول پوشش های پلی یورتان در هر بار اجرا ضخامتی بین ۱ تا ۴ میلی متر را به ما می دهد که این میزان بستگی به دانسیته رزین پلی یورتان دارد. این ضخامت این فرصت را به لایه پلی یورتان می دهد تا بتواند با پرایمر اتصال شیمیایی ایجاد کند، همچنین به اندازه ای ضخیم است تا تمام لایه، هم سطح شود و نیز تخلخل و حفره های جزئی بتن و ترک های کوچک را پر کند. ممکن است بسته به کاربرد مورد نظر و شرایط بتن، لایه های بیشتری مورد نیاز باشد. پس از پخت، کفپوش پلی یورتان سطحی سخت و بادوام را فراهم می کند.(در کفپوش های ورزشی پلی یورتان این ضخامت ها افزایش می یابند)

۳. اجرا و عملکرد

پس از پخت، کفپوش پلی یورتان سطحی سخت و بادوام را فراهم می کند که مقاومت خوبی در برابر ضربه دارد. اجرای پوشش پلی یورتان آسان است، زمان زیادی برای انجام کار نیاز ندارد و در مقایسه با سایر کفپوش های صنعتی نسبتاً مقرون به صرفه است.
برای اجرای یک پوشش پلی یورتان، کیفیت و آماده سازی سطوح زیرکار بسیار مهم می باشد. سطوح بتونی و کربن استیل می بایست دارای شرایط لازم جهت اجرای پوشش باشند. رطوبت موجود در بتون می بایست کمتر از ۴% باشد. سطوح زیر کار بتونی باید عاری از خلل و فرج باشد. تخلخل و حفره ها را می توان با استفاده از یک پوشش تسطیح کننده دارای فیلر معدنی است پر نمود.

اجرای کفپوش پلی یورتان

یک کفپوش پلی یورتان معمولی دو جزئی حاوی یک جزء رزین و یک جزء سخت کننده یا هاردنر است. این دو جزء کاملاً با هم مخلوط و در کف بتونی اجرا می شوند سپس به آن زمان می دهند تا پخت شود. انواع مختلف پوشش پلی یورتان برای دستیابی به عملکرد مطلوب وجود دارد که شامل پلی یورتان های انعطاف پذیر تا مقاوم در برابر مواد شیمیایی و غیره است.