اختلاف زیاد در اندازه ذرات و قدرت مرطوب پذیری دو یا چند پیگمنت که در ساخت یک رنگ جهت ایجاد فام مورد نظر به کار می روند ممکنست در فیلم تر و یا خشک باعث دو رنگی و یا چند رنگی شدن فیلم حاصل گردد که بدین پدیده فلودینگ و فلوتینگ می گویند. به عبارت دیگر فلودینگ به پدیده ای گفته میشود که فام سطحی یک فیلم تر، از لایه زیری همان فیلم به طور یکنواخت متفاوت باشد و یا به عبارت دیگر فام یک فیلم تر از رنگی با فام فیلم خشک همان رنگ متفاوت باشد. تشخیص پدیده فلوتینگ ساده تر است بدین صورت که فیلم بصورت نقطه نقطه و یا خطوطی از فام های مختلف در سطح فیلم به نظر می آید و اگر چنان چه این خطوط موازی باشند بدان سیلکینگ گویند و بنابراین پدیده سیلکینگ نوع خاصی از پدیده فلوتینگ می باشد.
پدیده فلودینگ و فلو تینگ بیشتر برای فام های سبز، قهوه ای و خاکستری اتفاق می افتد مثلا استفاده از پگمنت کروم سبز که مخلوطی است از آبی پروس و کروم سربی ایجاد فلودینگ و فلوتینگ را می نماید. و وقتیکه فیلم تر مذکور رنگ تیره تری از حالت مایع (قبل از تشکیل فیلم) به خود گیرد نمایانگر افزایش غلظت آبی پروس در سطح فیلم بوده و وقتی که این تیرگی یکپارچه گردد آنرا فلودینگ می نامند. عوامل احتمالی که در رویت حالت های فلوتینگ کمک می کنند عبارتند از:
- استفاده از یک حلال کند فرار که به ذرات پیگمنت ها امکان جا به جا شدن را بدهد.
- استفاده از رنگ بر روی سطح یا در محیط سرد که در نتیجه حلال دیرتر تبخیر شده و ذرات پگمنت ها امکان جابه جا شدن می یابند.
- تشکیل یک فیلم ضخیم.
- استفاده از رنگ بر روی یک آستری که ضخامتش زیاد است و یا هنوز کاملا خشک نشده باشد (حلال رنگ رویه ممکن است پیگمنت های آستری را در خود حل و در نتیجه به آنها امکان جابه جا شدن را بدهد که بدین حالت فلودینگ گویند و نبایستی با حالت سرخ فام پذیری یا بلیدینگ اشتباه گرفته شود).
توضیح: در صورت مشاهده فلودینگ بر فیلم تر، فورا از همان رنگ اما با ویسکوزیته رقیق تر سطح فیلم را مجددا با یک آستری پوشش نازک نمایید و در صورتیکه فیلم خشک شده باشد و به حالت فلوتینگ تبدیل شده باشد ناچارا می بایستی سطح را تمییز و رنگ آمیزی مجدد نمود.